De foto's van het Kaagkamp en het Welpenweekend zijn beschikbaar. Ga ze snel bekijken!

Vanwege alle maatregelen rondom het coronavirus kunnen wij niet meer op troep afspreken de komende tijd. Hier hebben jullie wat te doen! 

Door hier thuis in te lezen kunnen jullie verder komen met de theorie en de regels rondom zeilen. Dit is een instructieboek CWO Kielboot I, II en III

Attachments:
Access this URL (CWO-Instructieboek-KB-John-Mott.pdf)CWO-Instructieboek-KB-John-Mott.pdf[CWO instructieboek KB]0 kB

Beste ouders/verzorgers, (oud-)leden, vrienden en relaties van de Dr John Mott Groep,

In de bijlage vindt u een brief waarin wij u vragen om de groep financieel steunen. Lees hem zelf, en stuur hem alstublieft door naar iedereen van wie u denkt dat zij misschien geïnteresseerd zouden zijn. 

Met vriendelijke groet, 

Leiding en Bestuur Dr. John Mott Groep

Attachments:
Download this file (Brief Sponsoring Verzoek.pdf)Brief Sponsoring[ ]513 kB

De verkenners zijn al sinds zaterdag op kamp, en we hebben het zo leuk en druk gehad dat er geen tijd is geweest om een post te maken. Nu kan dat wel.

Op zaterdag begon de dag met regen en zelfs hagel. Gelukkig was het warm genoeg dat dat niet al te vervelend was. Het was in de middag ook weer droog, dus alleen tijdens het in- en uitpakken en het vervoer hadden we er last van. De boten kwamen op hun plek te liggen aan de Platteweg, en de tenten van de verkenners stonden al snel. Het thema werd uit de doeken gedaan: dit is het Spionnenkamp. Alle bakken zijn inlichtingendiensten die opdrachten uitvoeren voor het Hoofdkwartier. Iedereen moest een paspoort maken voor hun vervalste indentiteit. De bakken voor dit kamp zijn de H.A.A.I; Hoge Autoriteit Abnormale Inlichtingen, de H.O.N.D; Heel Onafhankelijke Neutralisatie Dienst, de L.E.E.U.W; Landelijke Eenheid Extraordinaire Undercover Waarnemers, de W.O.L.F; Wereld Organisatie Liquidatie Fonds, met afdelingen van het Hoofdkwartier, de M.A.R.E.L; Mobiel Agentschap Rechtsorde Eerste Lichting en de D.U.I.V.E.L; Dienst Uitvoering Inspectie Veiligheid Eerlijke Leefomgeving

Op zondag hebben de inlichtingendiensten een achtervolging gedaan over het water. In de avond kwam de oude bekende pionnenroof langs. Nu "spionnenroof" genoemd.

Maandag begon met een Code Rood. Alle spionnen moesten zo snel mogelijk het water op om de D.U.I.V.E.L. te lokaliseren. Na de lunch moesten de diensten oefenen met het veiligstellen van informatie door woorden over te brengen naar de M.A.R.E.L. Deze woorden konden dan weer samengesteld worden tot zinnen. 

Op dinsdag zijn de inlichtingendiensten naar de stad Gouda gegaan om te infiltreren in de lokale bevolking. Ze hebben de hele stad afgelegd om contact te leggen met informanten die hen geheime informatie wilden geven. Op de terugweg moesten zij proviand inslaan om zelf hun eigen avondmaaltijd voor te bereiden. Dit werd uitvoerig beoordeeld door het Hoofdkwartier.

Gisteren hebben de inlichtingendiensten gewed op de wrik-prestaties van het Hoofdkwartier. De Leiding bleek sneller dan de Loodsen! Na het wrikken werd de inlichtingendiensten gevraagd om een spionnen-gadget in elkaar te knutselen. In de avond hebben de inlichtingendiensten geprobeerd informatie over drie sloten heen te smokkelen op de Russische grens (die niet helemaal duidelijk gedefinieerd bleek).

Het is erg warm geweest de laatste dagen, maar om af te koelen zijn we steeds tussendoor gaan zwemmen, en werd er volop met water gespeeld aan de kant.

Hier een aantal foto's, vooral van de Sluwe Vossejacht in Gouda:

Afgelopen weekend werd er door WSV Aegir en de Argonauten-groep weer een 24-uursrace georganiseerd. Daar deden onze verkenners natuurlijk aan mee. Het werd erg gezellig gemaakt aan boord, en er werden zelfs mooie resultaten neergezet in de wedstrijd. De Zeewolf had de derde plaats te pakken van de juniorenklasse, en de Zeeleeuw de tweede plaats! 

De welpen zijn ook even op het water geweest om appels rond te brengen. En zij hebben uitgebreid knopen geleerd zodat ze voor hun insigne kunnen gaan. 

In de loop van de avond werden er wraps rondgebracht als avondeten, en midden in de nacht was er zelfs een broodje kaassouffle voor alle verkenners. Het weer zat gelukkig mee, maar ook in de nacht heeft het wel gewaaid. Dat was goed voor de rondes, maar wel een beetje vermoeiend. Tijd om te slapen zat er niet voor iedereen in. 

Weer terug op de kant was iedereen natuurlijk uitgeput. Maar toch werd er netjes opgeruimd na de prijsuitreiking. 

Er staan foto's in het fotoboek. Hieronder een kleine selectie.