Verkenners

Wat doen de verkenners?

De verkenners hebben opkomsten op de zaterdagmiddag van 13:00 tot 17:00 uur. Ze zeilen, roeien en wrikken in de lelievletten waar ze in vaste bemanningen ("bakken") varen. Elke bak heeft een kwartiermeester en een bootsman die verantwoordelijk zijn aan boord.

De Zeeverkenners zijn tussen de elf en zestien jaar oud en houden ervan om op, in en rond het water bezig te zijn. In de zomer leren ze roeien, wrikken en zeilen. In het winterseizoen werken de verkenners zelf aan de boten. Zij schuren en verven aan de boot en alle toebehoren. In de winter staat het onderhoud van de boten centraal, maar de zeeverkenners houden zich dan ook bezig met de theorie achter het zeilen, schiemannen(knopen) en diverse spelen op het land.

Bijzondere activiteiten

Wij streven ernaar de jongeren de kneepjes van het navigeren bij te brengen, zodat zij “hun mannetje staan” als zij meedoen met de verschillende zeilwedstrijden die door diverse Waterscouting-groepen georganiseerd worden. Dat wij hierin aardig slagen blijkt wel uit de resultaten die wij al jaren halen tijdens bijvoorbeeld de Kaagcup.

We gaan ook ieder jaar op kamp, naar een steeds wisselende locatie. Regelmatig worden er weekenden gehouden in het clubhuis en elders. Voorbeelden hiervan zijn het Kaderweekend, de Kaagcup en de 18-uursrace. Van de afgelopen paar activiteiten kun je foto's vinden in het fotoboek.

Praktische informatie

De Zeeverkenners van de Dr. John Mott Groep dragen tijdens officiële gelegenheden en het openen en sluiten van de opkomsten een blauwe blouse en een das waaraan de groep herkenbaar is.

Als de weersomstandigheden dit noodzaken hebben wij reddings- en/of zwemvesten van de groep op voorraad.

De opkomst van de Zeeverkenners is elke zaterdagmiddag van 13.00 – 17.30 uur.

De contributie voor de Zeeverkenners bedraagt € 45,00 per kwartaal.

De leiding van de zeeverkenners bestaat uit een jong en enthousiast team dat al van jongs af aan bij onze groep meedraait en dus een sterke band met de groep heeft. Het leidingteam kan bij vragen en voor tips en trucs verder nog terugvallen op een grote groep van oud-leiding die op één of andere manier nog steeds wekelijks bij de groep betrokken zijn. Een uitzonderlijk luxe situatie!

Het leidingteam van de zeeverkenners is per email bereikbaar via .

Voor meer informatie of vragen tijdens of na de opkomst kunt u bellen met:

Floris van der Weel: 06-40407885
Ruben Seijbel: 06-17075947

Nieuwsgierig geworden? Kom gewoon eens kijken! Je mag 3x GRATIS meedraaien!