Loodsen

De Loodsen hebben opkomsten op de zaterdagen. Ze zeilen wedstrijden, klussen op de kant en ondersteunen de leiding met het draaien van de opkomsten en kampen.

Met leeftijden vanaf zeventien jaar vormen de Loodsen de oudste speltak. Zij draaien hun opkomsten tegelijk met de verkenners op zaterdagmiddag van 13:00 tot 17:30.

Deze groep houd zich evenals de verkenners bezig met roeien, zeilen en wrikken. Zij zijn meestal fanatiek wedstrijdzeiler en vormen samen met de leiding de bemanning van de wedstrijdboten tijdens bijvoorbeeld de Kaagcup.

De Loodsen doen veel nuttige dingen voor de groep. Tijdens de opkomsten en kampen assisteren zij vaak de leiding en veel onderhoud of zelfs reparaties van boten en materialen komt voor rekening van de Loodsen. Loodsen kunnen ook doorgroeien tot leider van de speltak welpen of verkenners.

De Loodsen gaan tegelijk met de zeeverkenners op kamp en ook de andere speciale opkomsten (weekendjes en wedstrijden) vallen veelal gelijk. Een uitzondering hierop is het jaarlijkse Leiding / Loodsen weekend. Van de afgelopen paar activiteiten kun je foto's vinden in het fotoboek.

De contributie voor de loodsen bedraagt ā‚¬ 45,00 per kwartaal.

Nieuwsgierig geworden? Kom gewoon eens kijken! Je mag drie keer gratis meedraaien!